• Logo CB SUPPORT - Professional Organizing & Personal Assistance

Carla Scholten

| Geen reacties

Na het overlijden van mijn moeder zijn heel veel van haar spullen in onze kelder beland. Er stonden zoveel spullen dat ik niet meer bij mijn eigen spullen kon komen. Toen ik zelf aan de slag ben gegaan met opruimen was er al snel weer wat ruimte. Toch had ik nog steeds heel veel spullen over die ik niet kwijt kon. Spullen met emotionele waarde en spullen die je niet zomaar weg gooit omdat ze best nog eens van pas kunnen komen.

Samen met Chanou ben ik nog een keer de kelder ingedoken. Dit keer hebben we echt alles van de planken en de vloer gehaald en de spullen 1 voor 1 bekeken. Chanou stelde hierbij kritische vragen die mij bewust maakten van de werkelijke reden waarom ik iets wilde bewaren. Daardoor heb ik ingezien dat je met ‘bewaren om het bewaren’ (voor mezelf of een ander) jezelf ook voor de gek kunt houden en dat het ook heel bevrijdend kan zijn om afscheid van iets te nemen. Hierdoor kreeg ik heel veel ruimte, zowel in de kelder als in mijn hoofd!
Wat mij ook een goed gevoel gaf was door daadwerkelijk iets weg te geven – wat ik toch nooit gebruikte – aan een ander, ik diegene ook heel gelukkig heb kunnen maken.

Door ook alles achter de trap vandaan te halen kwamen we tot de ontdekking dat onder andere de dozen met tegels van onze eerste keukenvloer er nog stonden. Dankzij Chanou en de gemeentestort zijn die ook verdwenen en hebben wij nu meer ruimte dan ooit. Zelfs voor die wijnkast die al heel erg lang op ons verlanglijstje stond, maar die er nooit is gekomen omdat we er nooit de ruimte voor hadden…

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Share