• Logo CB SUPPORT - Professional Organizing & Personal Assistance

De factor ‘STRESS’

| Geen reacties

DE FACTOR ‘STRESS’

snowFRISSE STARTsnow

Zo, de kerstvakantie staat bijna voor de deur!

Ik ga deze tijd lekker gebruiken om mijn doelen voor het komende jaar nog eens goed onder de loep te nemen. Ook ga ik mijn frisse ideeën en nieuwe inzichten verder uitwerken en implementeren!

Veel mensen gebruiken deze tijd om eens terug te kijken naar het afgelopen jaar en wat ze zouden willen veranderen voor het komende jaar:

♦ Meer TIJD voor mezelf en mijn gezin ♦
GESTRUCTUREERDER werken ♦
♦ Meer RUIMTE in mijn agenda ♦
♦ Iedere dag eindigen met een LEGE MAILBOX en een OPGERUIMD BUREAU

Er zijn genoeg goede voornemens en sommige mensen lukt het, maar bij sommige mensen gebeurt er dan vervolgens iets als dit…

snowVAKANTIESTAND

De eerste dagen staat je hoofd vaak nog een beetje in de vakantiestand. Je gaat vol energie je e-mail verwerken, je collega’s, klanten en ondernemersvrienden vertellen hoe je vakantie is geweest, nieuwe planning maken, doelen uitwerken en de need-to-know zaken op Facebook even lezen. Maar na verloop van tijd en werk komt het gevoel dat de waan van de dag zichzelf weer stiekem heeft binnen gelaten…

WAAN VAN DE DAGsnow

Je voornemen om je lege bureau ook echt leeg te houden, neemt op een slinkse wijze een loopje met je. Op het hoekje van je bureau begint een stapeltje papier te groeien die de eigenschap heeft af en toe op de grond te vallen bij het openen van een raam of deur.

De volgorde van die papieren is zoek, maar het stapeltje wordt steeds weer keurig op het hoekje van het bureau gelegd. Al groeiende en in afwachting van het volgende zuchtje wind of tot jij ineens op zoek moet naar dat ene document…

Ojee! Je hebt dat ene document NU nodig voor de vergadering straks!snow

Stapel papier bureau

snowMet een zucht en je handen vol papier, realiseer je je dat opnieuw printen toch makkelijker is dan zoeken, of niet dan? Maar waar stond die e-mail ook alweer? Tussen de 67 ongelezen e-mails en 746 gelezen exemplaren, vind je na een aantal minuten zoeken dan toch het gewenste exemplaar met bijbehorende bijlage. Print! … en toen was de papierbak leeg…

Dan gaat de telefoon. Een potentiële klant! Terwijl je doorpraat ga je op zoek naar een pen om de gegevens en afspraak te noteren. Je notitieblok en je agenda spelen kennelijk samen verstoppertje, want die zijn in geen velden of wegen meer te bekennen. Dan maar op de achterkant van het bovenste blaadje van dat je-weet-wel stapeltje. Dat dat blaadje een originele factuur is die nog opgestuurd moet worden, heb je zo gauw niet in de gaten.snow

Tijdens het aantrekken van je jas ga je nog eens op zoek naar je agenda. Geen agenda… dan ligt ie vast nog in de auto. Snel schrijf je op een post-it de gegevens over van het kladje en plakt het op je mobiele telefoon (want dan kun je het echt niet vergeten), zodat je het straks alsnog in je agenda kunt zetten.

Raad eens wat? Agenda gevonden, maarrrr… er ligt geen pen in de auto. Dan maar de hele post-it in je agenda bij de datum plakken. Welke datum was het ook alweer? Heb je nou een 1 of een 7 geschreven? Straks maar even controleren met dat kladje als je terugkomt van de vergadering.

snowJe start de auto en je rijdt de straat uit om vervolgens na 2 minuten de auto weer voor je eigen deur te parkeren. Je bent vergeten het papier in de printer aan te vullen voor het document dat je nodig hebt.snow Snel zijn, je hebt nog 15 minuten!

MURPHY'S LAW
Print!

En jawel, dan is er nog de Wet van Murphy!
De printer geeft nu knipperend aan: ‘PAPER JAM’….

RESULTAATsnow

Het kan van alles zijn; je vergeet afspraken of je komt te laat, kan documenten niet vinden, je voornemens worden op de lange baan geschoven alsook je ideeën voor een nieuw product. Je privéleven ligt op z’n gat, je maaltijden komen uit de magnetron, de kinderen zien je alleen nog in de weekenden en sporten valt nu onder de categorie: de hond uitlaten.

Kortom: de factor ‘STRESS’ has arrived!

Maken dit soort zaken jouw leven vermoeiend, ingewikkeld en frustrerend?
Wat de reden ook mag zijn, als je vindt dat je te veel stress en frustratie ervaart in je leven, dan is het misschien tijd om hier bij stil te staan en je leven te vereenvoudigen.Stress kever

snow

Wil jij met mij delen wat jouw frustratie of stress factor is? Misschien kan ik je op weg helpen naar een eenvoudiger en plezieriger leven of misschien reageert er wel iemand anders op jouw commentaar met een goede oplossing.

Wij stellen het allemaal ook zeer op prijs als jij jouw oplossingen voor frustraties en stress met ons deelt zodat we allemaal kunnen profiteren van jouw bijdrage.

Niets fijners toch dan dat je af kunt rekenen met de factor ‘STRESS’ en 2015 kunt beginnen met blijvende goede voornemens!?

snow

Ik wens iedereen
prettige kerstdagen en een STRESS-vrij 2015 toe!

Hartelijke groet,
Chanou

P.S. Wil je deze blog delen?
Klik dan op het icoontje van jouw keuze aan de linkerkant van het scherm.

christmas keef

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Share